Pages

Ads 468x60px

Featured Posts

Name
Contact No
Email Address
Type Customer
Dropshipper
Bank Account
Address
Ordered Items

Create a web form here

Tanamera : Year End Sale!

Promosi Hujung Tahun untuk Set Bersalin TANAMERA kini telah kembali!!

Diskaun bermula dari 15 November hingga 15 Disember 2015.

HARGA PROMOSI kami cuma RM319.00 + FREE DELIVERY + FREE GIFT!!!




Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : Charms & Colors

SMS/Whatsapp : 019 6555700

Kaedah Meruang

Rawatan meruang dilakukan setiap kali berhadas besar, sama ada selepas haid, kedatangan nifas atau selepas bersenggama dengan suami. Ini penting untuk :

1. Mengelakkan keluarnya bau bangkai dari faraj akibat kotoran darah nifas yg tertinggal.
2. Mencegah dari keputihan
3. Salah satu usaha mencegah dari penyakit kelamin kerana jangkitan atau penyakit puan seperti cyst, fibroid, polip mahupun kanser pangkal rahim.
4. Memantapkan tiang seri kenikmatan suami isteri.

Kesihatan rahim dapat dipelihara jika kebersihan dijaga rapi. 

POSISI MERUANG :
1. Duduk di atas toilet bowl
2. Mencangkung dengan 1 lutut ke bawah
3. Berdiri dengan 1 kaki di angkat atas toilet bowl

CARA MERUANG:
1. Bersihkan jari dengan pencuci tangan atau Barra Gel NR.
2. Masukkan jari sedalam mungkin (sehingga ruas ke 3 jari-lihat gambar) sambil rilekkan paha , perut dan bahagian ari2. Jika anak dara...memadai jika masukkan jari sehingga ruas pertama shj.
3. Korek dicelah2 dinding dalam faraj. Kalian akan rasa bahagian menggerutu. Pusing dan korek keluar segala lendir, keputihan, lebihan darah atau sisa mani.

Melalui proses ini, kalian akan dapat merasa "kemantapan" tiang seri. Jika bahagian dinding dalam terasa keras menggerutu seperti gigi, maka ia bermaksud faraj anda sangat2 memuaskan hati suami.

Jika faraj anda terasa longgar, tiada gigi dan berlecak, maksudnya faraj anda tidak rapi. Kita boleh masukkan sekali barra gel ketika meruang di dalam faraj. Kerana barra gel ini adalah dari komposisi natural dan mampu mengatasi masalah "kekeringan faraj".

Selepas dikorek bersama barra gel, bilas sehingga bersih. Ini juga merupakan cara2 untuk berhadas besar bagi wanita. Jika ada lagi darah selepas diruang farajnya beberapa kali, wanita itu tidak wajib solat. Dan bagi yg nak jaga extra dalaman faraj, lepas dah meruang, bilas dna lap kering, meruang lagi sekali dengan minyak berubat herba. Lakukan setiap pagi dan malam sebelum tidur.




Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : Charms & Colors

SMS/Whatsapp : 019 6555700

Minyak Kelapa Dara QELAPA

Last week I attended a training by Dr Mohan. He's a physcology professor, a very healthy good looking man and when he told us that he's already 56 years old, we're astounded! Nak tahu apa rahsianya berumur 56 tanpa uban lansung di kepala?

Minyak Kelapa Dara (VCO)!

Makan dan sapu di kepala selalu. VCO dengan 1001 khasiat, memang terbaik!!

VCO Qelapa ini keluaran syarikat yang sama dengan VCO Tanamera. Ia dalam bentuk softgels 60 biji dan mudah diambil berbanding VCO Tanamera yg terdapat dalam bentuk cecair 100ml.



Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : Charms & Colors


SMS/Whatsapp : 019 6555700

Set bersalin TANAMERA atau NR?

ok, ini soalan biasa.
soalan customer saya di CHARMS & COLORS setiap hari.

Set bersalin Tanamera atau NR ya?

Jawapan saya ialah, tepuk dada tanya selera + tanya budget kerana kedua-duanya memang jenama besar yg sudah bertahun-tahun established di pasaran dan punya sangat ramaiii peminat tersendiri.




Di sini saya listkan beberapa perbezaan kedua-dua set ini untuk pilihan anda ya.

1) Harga promosi kami untuk set Tanamera ialah RM335 (normal RM355) dan set NR ialah RM290 (normal RM365). 

FREE DELIVERY (Smnjg) + FREE GIFT

dan dengan pembelian mana-mana set bersalin NR/Tanamera, boleh membeli any of below items dgn harga promosi :

  • Lavender Water RMxx (normal RM36)
  • Myk Berubat Herba NR RMxx (normal RM33)
  • Bengkung RMxx (normal RM60)
  • VCO RMxx (normal RM34)

Contact us for details.
SMS/Whatsapp/Email : 019 6555700 | charmsandcolors@yahoo.com


2) Produk NR berasaskan herba manakala Tanamera berkonsepkan spa dan tidak lansung mengandungi jamu kecuali teh herba. Jadi, bau produk NR sudah tentulah lebih ke arah jamu berbanding Tanamera yg lebih wangi and has a more earthy smell.


3) Set Tanamera mengandungi 10 items :
  • Cold Pressed Virgin Coconut Oil 100ml
  • Feminine Herbal Wash 14 sachets x 10gm 
  • Herbal Bath 14 sachets x 10g
  • Herbal Massage Oil 100ml
  • Firming Herbal Blend Paste 14 sachets x 15g
  • Abdominal Wrap / Bengkung (1 tali)
  • Herbal Tea 14 sachets x 2g
  • Calming Herbal Blend Paste 4 sachets x 20g
  • Boreh Body Scrub 4 sachets x 20gm
  • Brown Soap 125g

4) Set NR mengandungi 6 items :
  • Pil Phytonatal 90 biji
  • Krim Herbanika Barut 60g
  • Lulur Herbanika 100g
  • Akar Herbanika 10 bags
  • Myk Herbanika 100ml
  • Uncang Cuci Herbanika 10 bags



5) Set Tanamera datang sekali dengan bengkung sepanjang 53 cm. Set NR tidak disertakan dengan bengkung tetapi bengkung NR boleh dibeli secara berasingan dengan harga RM50 (normal RM60). Panjang bengkung NR ialah 50 cm dan mempunyai 2 tali.


6) Jika dilihat kepada kuantiti untuk setiap produk yg terkandung dlm set Tanamera, kita pun boleh agak ia utk kegunaan berapa lama kan? More or less ia memang utk kegunaan 15 - 30 dys depends pd cara penggunaan kita and pd kuantiti barangan.

And as for set NR, ada certain items utk kegunaan 10 dys and ada juga yg sehingga 30 - 40 dys contohnya pil Phytonatal dan lulur Herbanika. Ada org mkn pil Phytonatal tu 2 biji sehari, ada yg mkn 4 biji sehari, depends pd kesesuaian badan kita.


7) Set NR tidak mengandungi myk bayi tetapi Myk Berubat Herba boleh digunakan utk mengelakkan sakit urat, demam dan kembung pd bayi. Ia boleh dibeli secara berasingan dgn harga RM27 (normal RM33). Set Tanamera mengandungi VCO (normal RM40.80) yg boleh digunakan untuk mengurut bayi, mengelakkan ruam dan pelbagai kegunaan lain pd ibu-ibu ketika mengandung dan dalam pantang.


8) Kedua-dua set ini juga dijual dalam loose pack kecuali signature item Tanamera macam Teh Herba, Calming Herbal Blend Paste (Pilis) & Firming Herbal Blend (Tapel). So, kalau rasa macam barangan dalam set ini tak cukup untuk kegunaan kita sehingga abis pantang, boleh beli secara berasingan.

If beli sekali dgn set, of course FREE DELIVERY je kan. If beli lain kali, charge postage mengikut berat barangan, usually RM7 shj. Selalunya produk yang paling ramai customer suka add-on (dibeli sekali dengan set bersalin) ialah Brown Soap Tanamera, VCO & Myk Berubat Herba.


9) Produk bestseller Tanamera :
  • Myk Kelapa Dara (VCO)
  • Brown Soap
  • Tropical Boreh Scrub

10) Produk bestseller NR :
  • Myk Herbanika
  • Pil Phytonatal
  • Akar Herbanika
  • Myk Berubat Herba
  • Bengkung NR

11) Kesemua produk di dalam set Tanamera boleh digunakan sewaktu mengandung sehingga berpantang dan selepas habis pantang kecuali Teh Herba dan Massage Oil yg hanya boleh digunakan sewaktu berpantang dan selepas habis pantang. Brown Soap & VCO Tanamera, boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan pada bila-bila masa.

Kesemua produk di dalam set NR tidak boleh digunakan sewaktu mengandung kecuali Lulur Herbanika & Uncang Cuci Herbanika. Sebenarnya Myk Herbanika juga boleh digunakan utk mengurut kaki sewaktu mengandung dan waktu-waktu lain. Tetapi ia tidak boleh lansung digunakan utk mengurut perut/pinggang sewaktu mengandung. And kebanyakkan barangan di dalam set NR juga boleh digunakan oleh lelaki dan perempuan.


12) VCO & Teh Herba di dalam set Tanamera boleh dimakan/diminum sejurus selepas bersalin kerana ia tidak mengandungi jamu. Tetapi Pil Phytonatal & Akar Herbanika NR digalakkan makan beberapa hari selepas bersalin, sekiranya baby tidak kuning. Jika baby kuning, tunggu sehingga baby sihat baru ibu boleh continue makan kedua-duanya.


13) Barangan dalam set Tanamera terdapat dlm pek kecil-kecil untuk memudahkan sukatan pemakai. Kebaikannya, tak comot and tak perlu nak sukat2 nak guna berapa banyak. Barangan dalam set NR pula dipek dalam botol/box secara lump sum dan pemakai perlu menyukat sebanyak mana yg diperlukan. Kebaikannya ialah, kita boleh berjimat and boleh budget untuk kegunaan 40 hari.

-----------------------------------

Jika ditanya yang mana satu pilihan saya, sudah tentu saya akan menjawab set bersalin CharmsExtavia!

10 produk gabungan antara NR (Nona Roguy), Tanamera, Shaklee & Baby Oil Amway dengan harga promosi cuma RM410 (normal RM544.50). Best dan berbaloi-baloi!

Yang ini memang betul-betul bestseller kami dan tahun ini sahaja ada seorang customer yg telah membeli 3 set bersalin CharmsExtavia untuk ketiga-tiga anaknya. haa bila dah cuba memang nak lagi :)

SET BERSALIN CharmsExtavia :

  • Amway Baby Oil / Tanamera Kidz Spot Oil / NR Minyak Berubat Herba (120 ml),
  • Bengkung Tanamera (53cm) / Bengkung NR (50cm) / Bengkung Tali (46cm),
  • NR Minyak Herbanika (130 ml),
  • NR Pil Phytonatal (90 biji),
  • NR Serbuk Barut Herbanika 150g / Krim Barut 60g,
  • NR Akar Herbanika (15 pek) / Shaklee Ostematrix,
  • Shaklee Vitalea,
  • Tanamera Brown Soap / Green Soap,
  • Tanamera Herbal Bath / Feminine Herbal Wash / Barra Gel NR,
  • Tanamera Minyak Kelapa Dara (VCO)


TOTAL = RM410.00 (normal RM544.50) + FREE DELIVERY + FREE GIFT


ok, setakat ini sahaja perbezaan antara kedua-dua set bersalin Tanamera dan NR yang dapat saya kongsikan di sini mengikut pengalaman saya dan customer di CHARMS & COLORS.

Nak tahu perbezaan produk-produk lain seperti Myk Berubat Herba dan Baby Oil Amway, boleh pilih di bahagian Label ya. insya allah saya akan update selalu.

Kalau ada sebarang komen atau maklumat tambahan boleh tinggalkan di bhgn komen ya :)



Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : Charms & Colors

SMS/Whatsapp : 019 6555700

NR : Phytonatal

PHYTONATAL NR hanya RM100 utk 90 biji! (normal RM140)

Amalan pemakanan herba (tablet), bermula hari ke 4 selepas bersalin. Amalan setiap waktu pagi sebelum sarapan dan anda boleh amalkan 2 kali sehari iaitu waktu pagi dan sebelum tidur.

Buat pilihan dosej Phytonatal mengikut sistem pembuangan masing-masing untuk membantu melawaskan pengumpulan najis di usus, mengeluarkan toksin, angin berlebihan, lendir, air berlebihan dan membantu menurunkan berat badan berlebihan di samping membersihkan rahim dan melancarkan pengeluaran darah nifas, menyegarkan tubuh badan dan membantu mengecutkan rahim kembali normal.

Terlalu Lawas Buang Air Besar (Sensitif) ambil 1 - 2 biji
Lawas Buang Air Besar (Normal) ambil 2 - 3 biji
Tidak Lawas Buang Air Besar (Sembelit) ambil 3 - 5 biji




Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : Charms & Colors
SMS/Whatsapp : 019 6555700

Promosi Set Bersalin NR!



HOT! HOT! HOT!

Current promotion utk combo SET NR RM300 sahaja (pilih salah satu antara di bwh) :

1) FREE Tanamera Herbal Bath


2) FREE Set Pengurusan Uri Grandma Secret



3) FREE Baby Oil Amway



4) FREE Barra Gel NR

5) FREE Myk Berubat Herba NR



6) FREE Tanamera Feminine Herbal Wash



Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : CHARMSandCOLORS
SMS/Whatsapp : 019 6555700

NR : Herbal Balm


Nak tahu apa khasiat Herbal Balm Nona Roguy (NR)?

Ia digunakan secara tradisional untuk melegakan hidung tersumbat dan gangguan kerongkong. Juga untuk melegakan gangguan kulit, sakit otot dan sendi, gigitan serangga, luka ringan dan bengkak. Ibu-ibu dalam pantang pula menggunakannya sebagai pilis.

Harganya cukup murah. RM12 shj tau!


Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : CHARMSandCOLORS
SMS/Whatsapp : 019 6555700

Anugerah : Mandian Sauna Herba

Mengembalikan kecantikan tubuh badan adalah satu kemestian buat ibu-ibu yang bersalin. Angin yang ada di dalam badan perlu dibuang segera untuk mengelakkan meroyan.

Mandian Sauna Herba Anugerah membantu anda mendapatkan bentuk badan yang ideal melalui tindakan haba yang dikenakan semasa anda mandi sauna atau mandi biasa. Ia diperkaya dengan herba-herba tradisional seperti temulawak, daun lempoyang, mengkudu dan tahi angin yang telah lama diamalkan sejak turun temurun untuk mengembalikan kejelitaan wanita yang bersalin. 

Ia juga membantu :

- mengeluarkan bisa-bisa dan angin di dalam badan.
- membantu mengurangkan sakit sendi dan otot yang tegang semasa bersalin.
- melancarkan pengaliran darah, menghilangkan masalah keputihan dan menghaluskan tekstur kulit.
- dibacakan dengan doa-doa terpilih.
- dihasilkan daripada temulawak, daun lempoyang, mengkudu dan tahi angin.


Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : CHARMSandCOLORS
SMS/Whatsapp : 019 6555700

Anugerah : Minyak Sejuta Rahsia


Hanya RM48 sebotol, Minyak Sejuta Rahsia Anugerah ini merupakan adunan intipati pelbagai jenis tumbuhan tradisional yang sering digunakan oleh nenek moyang kita untuk membantu mengubati penyakit dan mengembalikan taraf kesihatan anda seperti sediakala.

Kandungan Herba Minyak Sejuta Rahsia Anugerah :

• Minyak eucalyptus
• Ekstrak halia bara
• Ekstrak serai
• Ekstrak limau purut
• Ekstrak lengkuas
• Ekstrak pudina
• Ekstrak bunga cengkih
• Ekstrak buah pala
• Minyak avokado

Dapatkan Minyak Sejuta Rahsia Anugerah sekarang dan anda mendapat manfaat seperti :

• kekejangan otot selepas bersukan berkurangan
• senggugut beransur hilang
• kesan akibat ‘ular-ular’ berkurangan
• badan semakin bertenaga dan bersemangat
• terlindung dari gangguan ilmu hitam dan makhluk halus
• pulih dari sakit perut yang kronik dan sebagainya

SMS/Whatsapp : 019 6555700

Anugerah : Minuman Kesihatan Ubat Bijian


Minuman Kesihatan Ubat Bijian Anugerah mengandungi herba-herba tradisional seperti temulawak, lada pintal, herba kayu serapat dan tahi angin yang telah lama diamalkan sejak turun temurun untuk mengembalikan kejelitaan wanita yang bersalin. 

Hanya RM56 sebotol! (normal RM58)

Ia membantu :
• membantu mengecutkan rahim, membuang angin dan toksin serta menghilangkan bisa-bisa di dalam badan.
• merangsang pengeluaran susu ibu yang lebih banyak.
• mengurangkan sakit pinggang dan sakit urat.
• membantu mengurangkan berat badan.
• meningkatkan tenaga dalaman dan melancarkan kembali kitaran haid.

SMS/Whatsapp : 019 6555700

Amway : Set Bersalin Tropical Herbs


KELEBIHAN PRODUK SET BERSALIN AMWAY (TROPICAL HERBS) : 

 1. HERBA MANDIAN – Herba dan bunga tropika yang sangat harum untuk menyegarkan semula tubuh dan membangkitkan mood. Herba-herba lain seperti serai wangi dan daun limau purut melegakan lenguh-lenguh dan sakit otot manakala kunyit dan usnea barbata memberikan khasiat antibakteria dan antifungus untuk menangani masalah kulit yang ringan termasuk kegatalan dan ruam. Herba ini juga boleh diletakkan di dalam periuk sauna ketika bersauna untuk menyegarkan badan.

 2. MINYAK URUT HERBA – Minyak yang dicampur khas daripada herba-herba yang direbus secara teliti. Rumusan zaman berzaman yang membantu menyingkirkan toksin dari dalam badan, memberikan khasiat antibakteris, antispasmodik, antifungus dan astringen. DIbuat menggunakan minyak kelapa sawati yang kaya dengan vitamin E dan A, ia juga dapat menghangatkan kulit dan merangsang peredaran darah untuk merehatkan otot yang tertekan akibat proses bersalin.

3. MINYAK BAYI – Rumusan semulajadi yang berkesan untuk mencegah angin dan kembung perut bayi. Ia dirumus menggunakan 100% tumbuhan dan minyak pati tanpa mengandungi menthol atau mentil salisilat. Boleh digunakan setiap hari ke atas bayi, hanya satu atau dua titis setiap penggunaan sudah mencukupi.

 4. CAMPURAN PENGHANGAT BADAN – Apabila disapu pada seluruh badan, ia membantu peredaran darah dan mengurangkan bengkak air. Herba-herba yang digunakan dalam campuran ini termasuk halia, biji hitam, buah pala, bunga cengkih dan kunyit.

 5. CAMPURAN PENENANG – Mengandungi herba yang menyamankan seperti biji hitam, daun turi dan asam jawa. Ia membantu mengurangkan sakit kepala yang disebabkan kurang tidur. Calit sedikit pada dahi juga mennyegarkan dan mengurangkan rasa berat di sekitar mata. 

6. CAMPURAN PERAMPING PERUT – Tanah liat yang ditulenkan dengan air limau nipis dan herba-herba yang dikisar digunakan bersama dengan bengkung membantu ibu-ibu mengetatkan bahagian abdomen dan membantu mengempiskan perut disamping mendapatkan semula bentuk badan sebelum bersalin. Juga berkesan untuk menghilangkan tanda-tanda hitam pada bahagian perut.

 7. HERBA PEMBERSIH WANITA – Melegakan ketidakselesaan disebabkan keradangan di bahagian alat sulit. Campuran herba yang begitu harum ini dapat menhilangkan bau yang tidak menyenangkan pada alat sulit. Ia juga tinggi kandungan tanin yang membantu mengecutkan tisu alat sulit dan mempercepatkan penyembuhan. Mengandungi herba-herba seperti sirih,kunyit,manjakani,halia hutan dan daun jambu batu.

 8. TEH HERBA – Tonik yang diilhamkan daripada rawatan selepas bersalin yang diamalkan oleh keluarga diraja Perak. Ia digunakan sejurus selepas bersalin untuk membersihkan sistem dan menyingkirkan darah beku dari rahim. Mengandungi kunyit, manjakani, halia, jintan putih dan hitam. Ia juga dapat melancarkan perjalanan darah dan melegakan keradangan tisu vagina.

 9. PIL SELEPAS BERSALIN 1 – Pil yang membantu mengembalikan tenaga , melancarkan peredaran darah dan mempercepatkan penyembuhan. Menggabungkan herba yang digunakan secara tradisional dalam sistem ayurveda dalam bentuk kapsul sayuran juga shatavari yang meningkatkan pengeluaran susu.

 10. PIL SELEPAS BERSALIN 2 – Pil ini membantu ibu mendapatkan kembali bentuk tubuh asal secara dalaman an luaran. Mengandungi kombinasi herba yang sangat astrigen untuk membantu pengecutan rahim dan otot vagina.

 11. BENGKUNG – Digunakan bersama-sama campuran peramping perut, ia memejalkan otot dan kulit perut, menggalakkan postur yang baik untuk ibu yang menyusukan bayi dan membantu mendapatkan kembali bentuk badan sebelum bersalin disamping mengempiskan perut.


Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : CHARMSandCOLORS
SMS/Whatsapp : 019 6555700

Tanamera : Kidz Body Moisturizer


Tanamera Kidz Body Moisturizer (RM49.50) is a non-greasy and quick absorbing formulation with Organic Virgin Coconut oil, cold pressed plant oils, herbal extracts and essential oils to provide soothing relief to your baby’s skin. The whole formulation is complemented by a refreshing dash of lavender; geranium and mandarin essential oil blend.


Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : CHARMSandCOLORS
SMS/Whatsapp : 019 6555700

Tanamera : Lavender Floral Water



Benefits TANAMERA Lavender Floral Water (RM38.00)

The scent of lavender is known for its relaxing properties for children and adults. It is soothing, comforting as well as healing. Lavender water are highly versatile and can be used for personal care and around the house as below :

For Babycare
Calm restless babies by adding few tablespoons of lavender floral into their bathwater. Can be especially beneficial if babies are suffering from nappy rash or eczema. The soothing properties helps calm the irritation and speed up healing. A few sprays onto a tissue makes a handy all natural wet-wipe for applications on babies and children.

For Bodycare
Perfect for hot weather as a cooling body mist, helps to energise. Carry it on a plane to humidify.

For Skincare
For hydrating dry skin and cooling hot, sensitized skin. Help diminish puffy and dark circles under the eyes. Soak cotton wool pads and cover eyes for 10 minutes for immediate and dramatic reduction in puffiness. As natural toner for dry sensitive skin.

For Homecare
Around the house lavender water is great to freshen the air instead of using aerosols. As aromatheraphy pillow spray for adults and children who have difficulty in sleeping, or for a good restful sleep to recharge and relax.

How to use
Use after bath or anytime of the day when feeling tired. Hold the spray bottle 6 inches from your face, or body or pillow and spray liberally in a continuous sweeping manner. Inhale deeply and hold your breath for 5 to 10 seconds to absorb the scent and enjoy the relaxing effects.


Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : CHARMSandCOLORS
SMS/Whatsapp : 019 6555700

Set Bersalin NR - FR├łE Carter's Romper!

Carter's Baby Romper yg comel-comel ini kami berikan FREE utk setiap pembelian Set Bersalin NR dari kami. Hanya RM290 per set!!! Normal price RM365 tau :)

Jom dapatkannya sebelum promosi tamat hujung Disember ini!

Produk dlm set NR :
- Pil Phytonatal (90 biji)
- Krim Herbanika Barut (60g)
- Herbanika Lulur (100g)
- Minyak Herbanika (100ml)
- Uncang Cuci Herbanika (10 pek)
- Akar Herbanika (10 pek)







Untuk sebarang pertanyaan & pembelian produk (NR/Tanamera/Amway/Shaklee/Ephyra/Anugerah/etc) :

FB/Instagram : CHARMSandCOLORS
SMS/Whatsapp : 019 6555700

PROMOSI HARI IBU 2015

PROMOSI HARI IBU!

Sempena sambutan Hari Ibu 2015 pada 15hb Mei 2015, kami akan raikan dengan PROMOSI HARI IBU, dimana kami akan bayar GST untuk setiap pembelian Set Bersalin TANAMERA bermula dari 25hb April hingga 30hb Jun 2015.


HARGA PROMOSI ialah RM335 (np RM355) + free delivery + free gift (pilih salah satu antara : 1 set Autumnz Baby Girl Headband / 10 pcs EBM Storage Bags / 10 pcs Disposable Breastpad)

SMS/Whatsapp : 019 6555700

GUIDE : Tanamera Herbal Bath

TANAMERA Herbal Bath (RM30)

· A traditional blend of highly aromatic herbs rich with essential oils and with anti-inflammatory properties.
· Contains a blend of warming herbs. · Refreshes, re-energizes, and deodorizes the body.
· Soothes tired and aching muscles and relieves minor skin problems.
· Promotes release of flatulence.

How to use 
Step 1: Immerse 1 sachet in 2 liters of boiling water for 20 minutes.
Step 2: Add extract to warm water. Soak in bath tub or use as final rinse.

OR use as a sponge bath. For sponge bath, start with your feet, and work your way up to upper body.

SMS/Whatsapp : 019 6555700

Panduan : Tanda Awal Bersalin!

Anda sedang menunggu hari untuk bersalin? Ketahui 8 tanda-tanda awal anda bakal melahirkan dalam masa terdekat.

Engages
Anda mungkin perasan kedudukan bayi anda lebih rendah di dalam abdomen anda. Ini menandakan bayi anda telah ‘engages’ dan mungkin akan keluar dalam masa terdekat. Bagi yang pertama kali menjadi ibu, bayi anda akan mula ‘engages’ dalam tempoh 2-4 minggu dari tarikh EDD. Manakala bagi yang pernah ada pengalaman, anda akan dapat bayi anda tidak engage sehingga kelahiran bermula. Ini kerana, otot pelvis telah pun diregang. Anda mungkin berasa “kosong” di bahagian atas abdomen dan mungkin berasa kepala bayi berehat di bawah tengah tulang pelvis anda.


Kerap Membuang Air Kecil
Semakin besar perut anda, semakin berat bayi anda dan kepala bayi pula terletak di bawah tengah tulang pelvis anda, berdekatan dengan pundi kencing anda. Oleh itu, anda akan kerap berasa ingin membuang air kecil kerana kepala bayi menekan pundi kencing.


Sakit Belakang Bahagian Bawah
Semakin bayi anda membesar dan berada lebih rendah, anda akan berasa sakit di bahagian belakang dan pelvis anda akibat ligamen rahim dan pelvis anda diregang lebih.


Braxton Hicks
Anda akan berasa kontraksi ini semakin kerap dan sakit seperti cramp yang dialami semasa datang haid. Kontraksi pra-kelahiran ini tidak sekuat kontraksi pengecutan kelahiran yang sebenar. Kontraksi ini sebenarnya membantu menipis, memendek dan membuka serviks anda. Ia akan berlangsung untuk 1 hingga 2 minggu sebelum kelahiran bayi. Kontraksi ini akan mula berkurang sekiranya anda menukar posisi atau mula berjalan.


Cirit-Birit

Hormon kelahiran yang bertindak pada usus anda boleh menyebabkan kekejangan abdomen dan longgar. Pergerakan usus yang kerap boleh mengosongkan usus anda dan memberi laluan kepada bayi. Hormon kelahiran ini juga boleh membuat anda berasa loya.

Keputihan
Anda akan dapati lelehan lendir faraj ataupun keputihan agak ketara dari biasa. Ia adalah salah satu tanda untuk bersalin, namun jika ia diikuti dengan gatal-gatal, adalah dinasihatkan anda berjumpa doktor untuk mendapatkan nasihat.

Lendir Pekat & Pendarahan
Plak mukus berlendir bekat dan berdarah. Apabila kepala bayi turun ke dalam rongga pelvis dan kontraksi Braxton-Hicks boleh menyebabkan plak mukus tertanggal. Plak mukus ini menghalang sebarang kemasukan benda asing ke dalam serviks dan menghalang sebarang kuman merebak kepada bayi. Ketiadaan plak ini membolehkan bayi bergerak ke bawah lagi secara perlahan-lahan.


Air Ketuban Pecah
Hanya 1 dalam 10 ibu hamil mengalamikebocoran air ketuban Sebelum kelahiran. Hubungi doktor anda segera jika anda dapati air ketuban anda telah bocor. Kebanyakkan doktor akan mencetuskan kelahiran dalam tempoh 24 jam untuk mengelakkan jangkitan atau komplikasi lain.

Bagi ibu-ibu semua, berhati-hati sekiranya anda dapati salah satu daripada tanda-tanda bersalin yang dinyatakan di atas telah pun anda rasai. Beritahu pasangan anda agar beliau boleh bersiap sedia untuk menyambut kelahiran orang baru.

Sumber

Tanamera : Promosi Februari - Mac 2015!

PROMOSI TERKINI!

FREE 2 Maternity Panty bernilai RM32.00 + FREE Mystery Gift + FREE DELIVERY dengan setiap pembelian Set Bersalin TANAMERA!!



Panty ini adalah FREE SIZE dan stretchable. Ia diperbuat daripada bahan Bamboo Fibre, sangat lembut dan selesa, berciri hypoallergenic dan anti-kuman, sangat  sesuai untuk ibu2 mengandung supaya tidak dijangkiti kuman sepanjang kehamilan.

SMS/Whatsapp : 019 6555700

Tungku Besi & Sarung Berherba

Memang best and murah sgt!
Harga promosi kami utk Tungku Besi & Sarung Berherba ini cuma RM67 sahaja!!! (np RM80)


Tungku besi digunakan untuk menuam anggota badan yang letih, sengal, lesu dan digunakan wanita selepas bersalin untuk mengecut dan menaikkan peranakkan.

Ia membantu mengeluarkan angin, mengeluarkan lendiran dan darah dan melancarkan perjalanan darah. Bertungku boleh digunakan oleh lelaki dan
wanita yang menjaga kesihatan.

Sarung tungku herba mengandungi herba, rempah ratus dan akar kayu membantu menolak angin, menghangatkan badan dan melancarkan perjalanan darah. Aroma harum herba memberikan efek ketenangan.

SMS/Whatsapp : 019 6555700

CHARMS & COLORS
No 53 Jln Betik 1, Taman Kota Masai, Pasir Gudang

Panduan : Bahaya Walker Kepada Bayi!

MEMANG comel apabila melihat bayi bergerak ke sana sini dengan laju sambil berteriak gembira ketika duduk di dalam kerusi beroda (walker) bayi biarpun masih belum mampu berjalan sendiri.
Walaupun ia mungkin dilihat membantu bayi belajar berjalan, sebenarnya penggunaan kerusi ini tidak memberikan sebarang kebaikan kepada bayi, sebaliknya mampu memudaratkan dirinya.
Sebagai ibu bapa yang bertanggungjawab dan hanya mahukan yang terbaik untuk anak-anak, setiap peralatan bayi perlu diperhalusi kepentingan dan manfaat penggunaannya kepada perkembangan tumbesaran bayi.

Ada ibu bapa berasa meletakkan anaknya di dalam kerusi beroda itu bukan saja mampu ‘mempercepatkan’ anaknya belajar berjalan, malah ia mampu menghiburkan anaknya.
Foto
LANGKAH PERTAMA...bayi mengambil masa untuk mempelajari teknik berjalan.

Hakikatnya, ibu bapa seharusnya tahu bahawa penggunaan kerusi beroda itu sebenarnya melambatkan perkembangan motor tubuh anaknya, lebih parah ia juga melambatkan perkembangan mental bayi.

Kerusi beroda bayi memberi kebebasan bergerak kepada bayi melebihi had keupayaannya sendiri dan lebih pantas daripada tindakan yang boleh diambil ibu bapa untuk membantu sekiranya berlaku kemalangan.

Pada 1994, ketika kerusi bayi sangat popular di Amerika Syarikat (AS), Suruhanjaya Keselamatan Produk Pelanggan mengumumkan kerusi berkenaan bertanggungjawab menyebabkan kecederaan kepada bayi berbanding produk bayi yang lain.

Jenis kecederaan yang direkodkan antaranya membabitkan cedera kepala, patah tulang, patah gigi, melecur dan jari tersepit, hingga kes lebih ekstrem membabitkan pemotongan bahagian tubuh atau kematian.

Kebanyakan kecederaan yang berlaku disebabkan bayi terjatuh dari tangga selain cedera akibat bayi mencapai objek panas, berat dan beracun.

Disebabkan bahaya yang mengancam nyawa bayi, Kanada mengambil keputusan mengharamkan peralatan terbabit di negara itu pada 2004 dan sesiapa yang didapati memiliki peralatan bayi itu akan berhadapan dengan denda sehingga RM307,035 (CAD $100,000) atau enam bulan penjara.

Namun di sesetengah negara lain, kerusi bayi masih digunakan secara meluas dan kecederaan pada bayi akibat penggunaannya terus berlaku.

Pada usia antara enam bulan hingga setahun, bayi yang sihat mempunyai keinginan kuat untuk bergerak di atas kawasan rata.

Pada mulanya ia memang sukar bagi mereka kerana perlu berusaha untuk menggerakkan anggota badan, kaki, tangan dan menyempurnakan pergerakan seperti meregang, berguling dan merangkak.

Bayi berasa puas apabila mereka berjaya mencapai matlamat mereka seperti ingin memegang mainan yang berada di satu sudut ruang, selepas belajar menyusun pergerakan untuk sampai ke mainan itu. Kemudian bayi akan meneruskan perkembangan pergerakannya dengan berusaha untuk berdiri pula.

Namun penggunaan kerusi beroda bayi itu merampas semua keajaiban pembelajaran penggunaan motor tubuh bayi kerana ia melangkau semua proses yang sepatutnya dipelajari dan difahami secara perlahan-lahan oleh bayi.

Kerusi beroda itu menyebabkan mereka terus berdiri tidak kena pada masanya, tanpa belajar pergerakan lain terlebih dulu, menyebabkan bayi lambat berkembang dari segi mental.

Kekurangan terbesar kepada bayi yang menggunakan peralatan terbabit adalah mereka menunjukkan perkembangan yang lambat dari segi mental biarpun selepas mereka pandai berjalan sendiri.

Kejutan terbesar kepada ibu bapa adalah anak mereka yang menggunakan kerusi beroda itu menunjukkan perkembangan 10 bulan lebih lambat selepas sudah tahu berjalan.

Pakar perunding pediatrik, Dr Yong Junina Fadzil berkata, ramai ibu bapa masih salah faham dan menganggap penggunaan kerusi beroda itu akan dapat mempercepatkan pergerakan dan mengajar anak mereka berjalan dengan lebih pantas sedangkan hakikatnya ia tidak sedemikian.

Katanya, penggunaan kerusi beroda bayi itu melambatkan lagi perkembangan bayi mereka dari segi fizikal serta mental.

“Lagipun penggunaannya sangat bahaya dan bayi boleh terdedah kepada risiko kemalangan yang boleh mencederakan kepala serta mengakibatkan pendarahan dalaman, seterusnya melambatkan lagi perkembangannya.

“Bayi yang menggunakan kerusi beroda ini tidak belajar berjalan sebenarnya kerana kaki mereka tidak betul-betul bertapak di lantai, sebaliknya hanya hujung jari yang digunakan untuk bergerak,” katanya.

Katanya, bayi juga mudah terdedah kepada perkara yang membahayakan diri mereka sekiranya mereka bergerak dengan laju tanpa kawalan kerana mereka berdepan risiko tinggi terjatuh.

Bayi yang terjatuh dan ­terkena di bahagian kepala boleh mengalami pendarahan otak dan ada kes yang menyebabkan bayi mati akibat ­pendarahan otak selepas ­terjatuh daripada kerusi beroda itu.

“Ada ibu bapa yang mengikat kerusi itu dengan tali kerana tidak mahu bayi bergerak laju tetapi ia juga boleh menyebabkan mereka cedera kerana kerusi itu boleh terbalik ke depan dan bayi tersembam ke lantai.

“Ibu bapa seharusnya sedar mereka tidak perlu penggunaan kerusi beroda itu untuk mem­percepatkan perkembangan bayi kerana ia langsung tidak memberi apa-apa manfaat kepada bayi, sebaliknya bahaya dan boleh mencederakan bayi,” katanya.

Dr Yong Junina berkata, cara terbaik untuk membantu bayi berkembang dengan lebih cepat adalah dengan meletakkan bayi di atas permaidani atau tilam nipis supaya mereka boleh ber­kembang mengikut kadar sendiri.

Bayi perlu belajar meniarap, merangkak dan berjalan sendiri bagi membantu perkembangan fizikal dan mental yang sihat serta menjadikan mereka lebih bijak.

“Jika gunakan kerusi beroda itu, bayi tidak belajar proses meniarap dan merangkap dan ini seterusnya mengganggu perkembangan dan kebolehan bayi menggunakan mental dan fizikal untuk bergerak,” katanya.

Sumber : http://www2.hmetro.com.my/articles/Biarkanbayibergeraksendiri/Article#sthash.lrcnV8Ll.dpuf

Tanamera : Set Bersalin basic

Zaman sekarang, ramai yg prefer set bersalin berkonsepkan moden, ala-ala spa, seperti set Tanamera ini.

Set budget, mmg murah sgt, hanya RM202 shj + FREE DELIVERY!

Untuk kesihatan dalaman, boleh tambah produk lain seperti VCO atau Phytonatal NR :)

SMS/Whatsapp : 019 6555700


Tropical lulur scrub 2 x 20 gram
Tropical Boreh scrub 2 x 20 gram
Tropical coffee scrub 2 x 16 gram
Rose water distillate 60 ml
Organic brown sugar scrub sachets 3 x 100 gram
Brown formulation soap 125 gram
Black formulation soap 60 gram
Hot herbal compress (Body)
Eye Pillow
Herbal bath 2 x 10 gram
Herbal Feminine wash 2 x 10 gram

NR : Sabun Dhia

Sabun Dhia NR ini mmg best! Harga pun murah sangat. Hanya RM10 sebuku. Ia dirumus khusus untuk membuang sel kulit mati ("tindakan scrub"), memberi kecerahan tona warna kulit, ketiak, dan  sesuai digunakan selepas Herbanika Lulur bagi wanita yang menggunakan set bersalin. Juga berfungsi menghalus/mengurang bahagian regangan kulit 'stretch mark" bahagian pangkal peha dan perut.


Khasiat:
- Efek menghalus/mengurang regangan bahagian kulit. (Sabun seperti biasa dan kemudian lakukan urutan cekik (tapak tangan) dari bawah ke atas) khususnya peha dan perut.
- Memutihkan ketiak (Sabun seperti biasa dan guna belakang tapak tangan untuk menggosok bahagian ketiak)

SMS/Whatsapp : 019 6555700

NEW YEAR SALE!!!

Atas permintaan ramai, promosi FREE extra 1 botol VCO ATAU FREE extra 1 kotak Teh Herba  dengan setiap pembelian Set Bersalin TANAMERA akan diteruskan sehingga bulan Januari 2015.

Hubungi kami utk keterangan lanjut.

SMS/Whatsapp : 019 6555700




Tanamera : Toning Green Coffee

Yang ini produk favourite customer kami. Pilihan sabun & scrub berasaskan Green Coffee. Sesuai utk ibu2 yg mengalami masalah kulit menggeleber selepas bersalin terutama di bhgn perut dan pelipat.


Harganya pun sangat murah!
Hanya RM19.50 utk sabun dan RM26.50 utk scrub 100g. Untuk pilihan 100++ produk Tanamera yang lain, boleh hubungi kami ya.

SMS/Whatsapp : 019 6555700

FREE VCO / HERBAL TEA TANAMERA!!

ok, promo FREE VCO (Minyak Kelapa Dara) datang lagi! Kali ini lebih best sebab boleh pilih nak FREE VCO or FREE HERBAL TEA!!! of course dengan setiap pembelian set bersalin di Charms & Colors ya :)


Set Bersalin Tanamera RM335 + FREE DELIVERY + FREE GIFT!

If taknak salah satu item ni, ada satu pilihan lagi --- MYSTERY GIFT! SMS/Whatsapp saya for details ya :)

dan dengan pembelian mana-mana set bersalin NR/Tanamera, boleh membeli any of below items dgn harga promosi :

  • Lavender Water RMxx (normal RM36)
  • Myk Berubat Herba NR RMxx (normal RM33)
  • Bengkung RMxx (normal RM60)



CHARMS & COLORS
No 53 Jalan Betik 1,
Taman Kota Masai,
81700 Pasir Gudang, Johor

SMS/Whatsapp : 019 6555700
Email : charmsandcolors@yahoo.com

Set Pengurusan Uri Grandma Secret


Set Pengurusan Uri Grandma Secret ini memang sangat memudahkan. Tak perlu susah-susah ke sana sini nak cari periuk tanah, kain putih dan lain-lain, semuanya sudah siap sedia dalam satu kotak dengan harga cuma RM35 sahaja!

Set bersalin, bengkung, set pengurusan uri dan lain-lain keperluan ibu dlm pantang boleh didapati dari kami di Charms & Colors.

SMS/Whatsapp : 019 6555700

Fisher-Price : Newborn to Toddler Rocker

PROMOTION OCTOBER 2014!!!
*while stock last

PROMOTION PRICE = RM189 (normal RM364.90)

PROMOTION PRICE = RM155 (normal RM300.00)

PROMOTION PRICE = RM170 (normal RM345.90)

PROMOTION PRICE = RM155 (normal RM300.00)

PROMOTION PRICE = RM170 (normal RM345.90)

  • The perfect stationary seat or rocker for even the youngest babies to play, eat or rest! 
  • Easy adjustments (and a removable toy bar) let you convert it from a rocker to stationary seat with three position recline. 
  • Overhead toys provide bat-at play. When it’s time to relax, switch on soothing vibrations. 
  • Calming vibrations and a reclining seat help soothe. Change from rocker to stationary seat with fold-out kickstand 3-position seat recline 
  • Adjustable seat back & calming vibrations soothe younger babies 
  • Toy bar removes for toddlers to sit & play Folds easily for portability or storage 
  • Two overhead toys encourage interactive play 
  • Removable, machine washable & dryer safe seat pad 
  • Secure, three-point restraint 
  • Requires 1 D battery 
  • Recommended Age : From Newborn to 18 kgs

SMS/Whatsapp : 019 6555700
Instagram : charmsandcolors
Facebook : CHARMSandCOLORS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Announcement

Please be informed that we've closed our GUESTBOOK orders until further notice. If you have any enquiries regarding our product, feel free to e-mail us at :

charmsandcolors@yahoo.com

Thank you and sorry for any inconveniences.